Edustusjoukkueiden ja A-poikien kuulumiset

Share |
06.10.2017

Joukkue ja valmennus saaneet vahvistuksia

 

Rangersin miesten edustusjoukkue tähtää divarikarsintoihin

 

Kirkkonummi Rangersin edustusjoukkueet lähtevät seuran 25-vuotisjuhlavuonna salibandykauteen 2017 – 2018 hyvistä asetelmista. A-pojat jatkavat Suomen mestaruussarjassa, kaksi miesten joukkuetta ja naisten edustusjoukkue pelaavat II-divisioonassa. Kaikilla joukkueilla on takana tiivis kesäharjoittelujakso.

 

-Aloitimme harjoittelun toukokuussa. Ennen sarjan alkua pelasimme 10 treenipeliä ja kuusi Suomen Cup -peliä, joten harjoitus- ja pelimäärä on riittävä. Ollaan aika tarkkaan kauden puolivälissä ja hyvässä iskussa, kun sarja alkaa, laskee miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Kallio.

Harjoituspelit ja -turnaukset Rangers on pelannut hurjilla tehoilla. Joukkue mm. voitti Etelän mestaruusturnauksen ja jatkaa Suomen cupissa. Sarja-avauksessa Rangers suorastaan skalpeerasi espoolaisen Westend Indians II:n päänahan tylyin 16 – 0 lukemin.

-Olemme pyrkineet valmistautumaan kauteen samalla tehokkuudella, kun I-divarin joukkueet. Sarjan alkaessa näyttäisi, että olemme hiukan lohkon muita joukkueita edellä. Tilanne todennäköisesti kuitenkin tasoittuu sarjakauden edetessä, arvioi Jari Kallio.

 

Kilpailua pelipaikoista

 

Rangersin edustusjoukkue pelaa pitkälti samassa kokoonpanossa, kun viime kaudella. –Viime kauden jälkeen oli vähän vaihtuvuutta. Saimme lisäksi kaksi kovaa paluumuuttajaa ja seuran omia, taitavia junnuja kokoonpanoon. Pelipaikoista on kilpailua ja se pitää pelaajat pirteinä. Meillä on kasassa tasainen nippu, uskoo Kallio.

Jari Kallio toimii nyt toista kautta Rangersin päävalmentajana. Hänen aisaparinaan jatkaa Rauno Vehanen. Valmennustiimiä täydentävät Peter Dahlgren ja Mikko Alanko.

Pommariin tekevät paluun Erik Helenius (M-Team) ja Ville Alkki (Bulldoggs Brno). Rangersin maalivahtiosastoa vahvistaa Kari Vilén (Pirates). Joukkueen vahvuus on 19 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Harjoituksissa ja tarvittaessa myös peleissä on lisäksi mukana viisi A-juniori-ikäistä kenttäpelaajaa ja maalivahti.

-Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja junioreita, sanoo  edustusjoukkueen valmennustiimiin keväällä liittynyt Peter Dahlgren.

Hän on Rangersin seuraikoni, joka on ollut mukana pelaajana ja valmentajana koko seuran 25-vuotisen historian ajan. Viimeiset 10 vuotta hän valmensi junnuja.

-Viime kauden jälkeen olin ajatellut pitää lomaa salibandysta. Kun tarjottiin mahdollisuutta tulla mukaan edustusjoukkueen valmennustiimiin, minut oli ylipuhuttu. Sellaista se on, kun on säbä sydämessä, tunnustaa ”Dalle”, jonka pelipaita on ripustettu Pommarin seinälle.

Hän tuo valmennukseen tuntemusta pelaajien maailmasta, sitä pukukoppitunnelmaa.

Mikko Alangon vastuulla on maalivahtien valmennus. Hänellä on liigakokemusta Rangersin ohella myös Esport Oilersista. –Hän tuo joukkueeseen laatuvaatimusta ja näkemystä huippu-urheilusta, kertoo Jari Kallio.

 

Taitava joukkue

 

Rangersin edustusjoukkueen II-divarin lohkossa pelaa pitkälti samoja joukkueita kun viime kaudellakin. Päävalmentaja Kallion mukaan lohkon ehdoton ennakkosuosikki on AC HaKi Vantaalta. –HaKi on ainakin nimivahva joukkue paperilla. Muita haastajia ovat varmasti SB Vantaa ja Loiske Kings, kummaltakin löytyy liigakokemusta penkiltä.

Rangers on tosin harjoituspeleissä antanut kyytiä AC HaKille.

Kylien jätkät lähtee sarjaan tavoittelemaan karsintapaikkaa I-divariin. Se tarkoittaa sijoittumista lohkon kahden parhaan joukkoon ja on minimitavoite kauteen.

-Joukkue tavoittelee tietysti nousua divariin. Siihen ei ole tietenkään mitään esteitä, mutta se vaatii täydellisen onnistumisen keväällä, sanoo päävalmentaja.

-Näkisin, että I-divari on nuorten pelaajien sarja. Se on hyvä kasvupaikka kohti liigaa. Meillä on lahjakkaita pelaajia, jotka sinne halutessaan myös pääsevät. Se vaatii tietysti paljon työtä kaikilta. Rangersissa tehdään taustalla hyvää työtä, joka mahdollistaa pelaamisen jatkossa sarjatasoa ylempänäkin, jatkaa Kallio.  

-Meillä on pitkästä aikaa jalkeilla taitavin kylien joukkue, korostaa Rauno Vehanen.

Valmennustriolla Kallio, Vehanen ja Dahlgren on kaikilla pitkä tausta Rangersin juniorivalmennuksessa. He tuntevat hyvin nykyiset kirkkonummelaiset pelaajat ja Rangers pyrkii jatkossakin tarjoamaan oman kylän pelaajille riittävästi haasteita.

Edustusjoukkueen kotipelit Pommarissa jatkuvat perjantaina 13.10. kello 18.30 ja vastassa on HIFK. Suomen cup jatkuu sunnuntaina 15.10. kello 18.30, jolloin Rangers kohtaa SB Vantaan.

 

 

Edaricoutsit17-18.jpeg

Miesten edustusjoukkueen valmennustrio vasemmalta Rauno Vehanen, Jari Kallio ja Peter Dahlgren.

A-pojilla uudet, mutta tutut valmentajat

 

Kirkkonummella nähdään alkaneellakin kaudella Suomen mestaruustason salibandya, kun A-poikien joukkue jatkaa pelejä SM-sarjassa. Paljon on kuitenkin muuttunut edellisestä kaudesta. Joukkueen pelaajistossa on tapahtunut iso rotaatio, kun -96-ikäluokka kasvoi ulos A-ikäisistä. Myös joukkueen valmennus on uudistunut viime kaudesta täysin.

A-poikien valmennusvastuun otti viime keväänä kolmikko Markus Leppänen, Oscar Jahn ja Niko Hakala. Vaikka he ovat nyt uudessa roolissa, on kolmikko perin tuttu Rangers-paidasta ja -penkin takaa.

Markus Leppänen pelasi kaudet 2004 – 2011 Rangersin edustusjoukkueessa, kunnes polvivamma päätti peliuran. Sittemmin hän toimi edustusjoukkueen päävalmentajana kolme kautta. Viime talven Leppänen veti henkeä salibandysta.

-Kun reilut kymmenen vuotta eli salibandyn ehdoilla, välivuosi teki tosi hyvää. Sain nollattua pääkoppaa ja ehdin vähän jopa kalastellakin. Nyt on taas uutta virtaa valmennukseen, puhkuu Leppänen.

Millaista sitten on valmentaa A-poikia verrattuna miehiin? Leppänen joutuu pohtimaan vastaustaan hetken.

-Suurin ero on henkisellä puolella. Miehiä on helpompi valmentaa, kun heille voi sanoa asioita suorempaan ja peli on hieman nopeampaa, kiteyttää Leppänen.

Rangersin A-poikien valmennusringissä on 26 pelaajaa. Joukkue on sekoitus SM-sarjaa jo viime kaudella pelanneita ”konkareita” ja viikko sitten SM-sarjan korkanneita ”uusia” pelaajia.

-Kokeneet pelaajat ovat luonnollisesti joukkueessa isossa roolissa. Heistä tosin iso osa suorittaa varusmiespalvelusta eikä välttämättä pääse aina peleihin, eikä juuri harjoituksiinkaan. Näin nuoremmille pelaajille tullee paljon vastuuta, kertoo Markus Leppänen.

 

Tavoitteena pudotuspelit

 

A-pojilla on takana tiivis kesäharjoittelu, jonka veti Rangersin fysiikkavalmennuksesta vastaava Ville Mäkelä.

-Pojilla on ollut asenne hyvin kohdillaan ja joukkueena on menty koko ajan eteenpäin, summaa Leppänen.

-Töitä tehdään hyvällä fiiliksellä. Olen itse valmis antamaan kaikkeni sen eteen, mihin ryhdyn. Odotan samaa asennetta myös pelaajilta. Pelimme ei suinkaan ole valmis, mutta hyvässä vauhdissa ollaan.

Siitä saatiin esimakua jo SM-sarjan avauskierroksella, kun Rangers voitti espoolaisen kilpakumppaninsa Westend Indiansin 7 – 3. Rangers oli Inkkareita parempi myös kautta edeltäneessä Tripal-cupissa.

-Ratkaisimme pelin kolmannessa erässä, jonka jaksoimme pelata vastustajaa paremmin. Siinä näkyy tehokkaan kesäharjoittelun tulos, kiittelee Markus Leppänen.

Joukkueen tavoitetta SM-sarjaan ei ole lyöty lukkoon. Valmentaja korostaa, että joukkue lähtee voittamaan jokaista peliä. –Pyrkimys on, että joukkue on keväällä runkosarjan päätteeksi kahdeksan parhaan joukossa ja sen myötä mukana pudotuspeleissä.

Markus Leppänen kiittelee joukkueen taustavoimia, joukkueenjohtaja Tytti Lund sekä huoltajat Janne Kuusela ja Veikko Nissilä, siitä, että valmentajat voivat keskittyä omaan rooliinsa eli valmentamiseen. Myös Pommarin kotiyleisö saa kiitoksia.

-Monilla paikkakunnilla nuorten peleissä käy vain muutamia kymmeniä katsojia. Pommarissa on paikalla lähes aina tupa täynnä ja tunnelma mitä parhain. Se on tärkeä tuki joukkueelle.

A-poikien SM-sarjan kotiavaus on lauantaina 7.10. kello 15.30, kun Rangersin vastustajaksi tulee Classic Tampereelta.

 

Lepi17-18_a-pojat.jpeg

Markus Leppänen on uudessa roolissa A-poikien valmentajana.

Naiset haluavat

pitää hauskaa

 

-Yritämme pelata niin, että kaikilla on hauskaa. Tottakai panostamme lajiin ja urheilullisuuteen, mutta harjoituksissa ja peleissä pitää olla hauskaa. Salibandy on meille kaikille harrastus, eikä siinä mennä verenmaku suussa, tiivistää Rangersin naisten valmentaja Joakim Wollsten joukkueensa ideologian.  

Rangersin naisten joukkue pelaa viime kauden tapaan II-divisioonaa. Viime kaudella Wollsten oli joukkueen kakkosvalmentaja. Tällä kaudella hän on ykkönen ja samalla ainoa valmentaja.

-Yli 20 pelaajan joukkueen kasassa pitäminen on iso haaste, tunnustaa Wollsten.

Hänellä on pitkä kokemus sekä pelaajana että valmentajana. Wollsten aloitti kaudella 1993 - 94 Rangersin junnuissa. Sähköasentajana leipänsä ansaitseva Wollsten on pelannut liigaa sekä I- ja II-divaria. Rangersin naisia hän on valmentanut aiemmin kausilla 2011 – 2012 ja 2012 - 2013. Salibandyn parissa hän on viihtynyt tauotta vuodesta 1992 alkaen.

-Salibandyssa pystyy koko ajan oppimaan uusia asioita. Se on helppo ja viihdyttävä laji, jossa tapahtuu koko ajan paljon asioita, summaa Wollsten salibandyn.

Naisten joukkue piti kesällä viiden viikon loman salibandysta. –Kesä mentiin kevyemmän kaavan mukaan. Kauden jälkeen pelaajat, ja valmentajakin, tarvitsevat kunnon tauon lajista.

 

Turnaus kerrallaan

 

Naisten joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Muutama pelaaja lähti ja uusia on tullut tilalle. Uutta viime kauteen on se, että naisten joukkue on tehnyt tiivistä harjoitusyhteistyötä A-tyttöjen joukkueen kanssa toukokuusta lähtien.

-Näin saamme nuoria mukaan ja jatkumoa nuorista naisten joukkueeseen, sanoo Joakim Wollsten.

Joukkueensa tavoitetta alkaneelle kaudelle Wollsten ei kerro. Sitä hän ei ole kertonut joukkueellekaan.

-Aiempina kausina tavoite on aina ollut karsinnoissa ja nousussa sarjaporrasta ylemmäs. Tällä kaudella pelaamme ottelun ja turnauksen kerrallaan.   

Naisten II-divari pelataan turnausmuotoisena eli yhtenä päivänä samassa paikassa pelataan kaikki lohkon pelit. Se tietää joukkueelle kahta peliä päivässä.

Ensimmäisessä turnauksessa Rangers hävisi kummatkin pelinsä. –Nyt palataan perusasioihin eli puolustamiseen ja puolustukseen palaamiseen. Meillä on pari viikkoa aikaa korjata asioita ennen seuraavaa turnausta.

Lisää päänvaivaa valmentajalle toi ensimmäisissä peleissä tapahtunut loukkaantuminen, jonka seurauksena yksi pelaajista on poissa kaukalosta koko kauden. Joukkueessa on muitakin loukkaantuneita pelaajia, mutta heitä Wollsten odottaa takaisin kokoonpanoon kauden mittaan.   

Rangersin naisten otteita pääsee seuraaman kotiturnauksessa 21.10. LT-centerissä Masalassa. Rangers kohtaa kello 10 VK-95:n ja kello 19 HaHyn. Nämä joukkueet ovat Rangersin ohella vielä ilman sarjapisteitä, joten jännitettävää riittää.

 

N1_17-18.jpeg

Rangersin naisten ja A-tyttöjen joukkueet ovat harjoitelleet yhdessä. Näin taataan jatkumo junioreista naisten joukkueeseen. Keskellä valmentaja Joakim Wollsten.

TEKSTIT JA KUVAT MIKKO KARLSSON            

 
19.10.2017Miesten Suomen Cup taival jatkuu
11.10.2017ASM ottelu Rangers- Happee la 14.10 klo 15.30
06.10.2017Edustusjoukkueiden ja A-poikien kuulumiset
03.10.2017Miesten Edustusjoukkue 2017-2018
23.09.2017FANIKAUPPA AVATTU!
18.09.2017Vaikuta ja voita!
11.09.2017Rangersilla onnistunut viikonloppu miesten Suomen-cupissa ja Tribal cupissa
07.09.2017Rangersin Säbäkerhot pyörähtivät käyntiin!
06.09.2017Edari Etelän Mesta­ruus­tur­nauksen voittoon
05.09.201783/84- ikäluokka Mestareiden Mestari

Siirry arkistoon »